fbpx

Een dagje op pad in Amersfoort-Noord

EEN DAGJE OP PAD IN AMERSFOORT-NOORD

Een dagje op pad in Amersfoort-Noord met kids? Hier hebben we een aantal leuke suggesties! Combineer je bezoekje uiteraard met een bezoekje aan The Blueberry Amersfoort-Noord in Winkelcentrum Emiclaer.

Heb jij nog leuke toevoegingen? Zet ze gerust eronder!

Natuurboerderij de Brinkhorst

Bij de Natuurboerderij in Vathorst kan je met kids je lol op, ze hebben hier nu in het voorjaar ook lammetjes, heel leuk om dit van dichtbij mee te maken. Verder staan er koeien, een pony en een ezel en hebben ze schapen, geiten en varkens. Ook vind je er kippen, cavia’s en konijnen.

 

En zoals het een goede kinderboerderij betaamd, kan je natuurlijk heel dichtbij komen overal. Ze hebben ook een klein winkeltje met eten uit hun eigen moestuin. Ook wordt er van alles georganiseerd aan activiteiten, en vind je hiernaast een natuurspeeltuin. Ze zijn 6 dagen per week geopend (maandag dicht).

Waar vind je de natuurboerderij: Wageningseberg 43, 3825 GR Amersfoort

Vijver Kattenbroek

De vijver in Kattenbroek nabij Winkelcentrum Emiclaer is een pareltje in de architectonische wijk. Je kan er makkelijk omheen lopen, als je het combineert met een bezoekje aan het winkelcentrum. Maar een paar uurtjes je vermaken aan de waterkant kan ook, er is een klein strandje, waar je ook kan pootje baden. Daarnaast vind je er een pondje, wat naar een klein eilandje gaat in de vijver. Vooral leuk voor iets oudere kinderen.

 

Waar vind ik dit: Het Masker, 3823 AV Amersfoort, parkeer hier, steek de brug lopend over en je vindt het strandje en het pondje aan je linkerhand.

The Blueberry

Bij The Blueberry Amersfoort-Noord vind je de lekkerste ontbijt en lunchgerechten. Met kids kan je ook ontzettend goed terecht, ze hebben een leuke speelhoek met speelkeukentje, kinderstoelen en een kidsmenukaart met mini versies van de gewone kaart.

Kies bijvoorbeeld American Pancakes of French Toast, of voor de lunch een lekkere sandwich. Je vind een vitrine vol met lekkere taartjes om uit te kiezen, met geregeld weer andere dingen erin. Ga jij voor Red Velvet Cake of Carrot Cake? Of toch liever een vegan Bananabread of een lekkere cupcake?

Met lekkere koffie van Moyee help je ook nog eens de koffieboeren. Ze hebben ook verse smoothies en milkshakes.

Waar vind je The Blueberry Amersfoort-Noord: Emiclaerhof 134, 3823ER Amersfoort

Park Schothorst

In Park Schothorst vind je deze leuke natuurspeeltuin. Daarnaast kan je met name in het voorjaar in het park allerlei mooie planten en bloemen zien in de tuinen.

 

Bij het Groene Huis ontdek je alles over de natuur in het park, super interessant! Je kan hier ook kinderfeestjes vieren.

 

In het park zit ook een Sterrenwacht, waar je op bepaalde dagen in het jaar eens een kijkje kan nemen. Ze hebben er zo’n mega grote sterrenkijker, heel leuk om eens mee te maken.

Het park is een ideale plek om lekker te picknicken.

Waar vind ik park Schothorst: Schothorsterlaan 21, 3822 NA Amersfoort

Winkelcentrum Emiclaer

In Winkelcentrum Emiclaer in Amersfoort Noord vind je ontzettend veel leuke winkels. Echt even een uitje. En dan ook nog gratis parkeren, dat maakt het helemaal leuk.

Onze favoriete winkels kleding/schoenen? La Nada kinderkleding , Femm Mode,
FM Mode, Willemse Schoenen

Voor lekkere hapjes voor in het weekend kan je goed terecht in de Plaza, daar vind je onder andere Roosters met heerlijke kip gerechten, de Visscher (fantastische viswinkel), Alexanderhoeve (voor kaas en lekkere nootjes) en Slagerij van Norden (voor lekkere vleesproducten).

 

Uiteraard vind je ook The Blueberry in het winkelcentrum, dus vergeet niet je bezoekje te combineren met bijvoorbeeld een lekkere lunch. Reserveer gelijk je tafel hier.

 

Op donderdagochtend is er tot 13.00 uur een grote markt op de parkeerplaats aan de kant van het Masker.

Waar vind ik Winkelcentrum Emiclaer: Emiclaerhof,
3823 ET  Amersfoort (je kan aan alle kanten van het winkelcentrum gratis parkeren)