fbpx

The Blueberry valt in de prijzen bij Horecava wedstrijd ‘Lekkerste Lunchgerecht van Nederland’

SLOPPY JOE WINT TWEEDE PRIJS ‘LEKKERSTE LUNCHGERECHT VAN NEDERLAND’

Afgelopen maandag vond tijdens de aftrap van de jaarlijkse Horecava de wedstrijd “Lekkerste Lunchgerecht van Nederland” plaats in de Amsterdam RAI. Tijdens deze prestigieuze wedstrijd strijden jaarlijks koks uit het hele land om de titel. Lisette de Jong van The Blueberry uit Amersfoort sleepte met haar “Sloppy Joe” de tweede prijs in de wacht, tijdens haar eerste deelname aan dit evenement.

SLOPPY JOE

Lisette had zich al weken voorbereid op de wedstrijd en wilde niet onbeslagen ten ijs komen. Ze haalde alles uit de kast en experimenteerde om het recept nog verder te verfijnen, en bedacht en bakte zelf ook een broodje bij het gerecht wat het zou complimenteren. Daarnaast serveerde ze bij het gerecht huisgemaakte groentechips en zelf ingemaakte ui en paprika in een mini weckpotje, wat het geheel qua smaken echt compleet maakte, volgens de vakjury.

Het zoet pittige gehaktmengsel wat als basis dient voor de Sloppy Joe, vindt zijn oorsprong in The Keys, het zuidelijkste puntje van Amerika. Hier is een “Sloppy Joe’s bar” waar dit het kenmerkende gerecht is. Lisette bezocht vorig jaar deze zaak, nadat zij al enige jaren zelf dit broodje serveerde in The Blueberry. “Het recept waar wij ooit mee begonnen zijn, zo’n 3,5 jaar geleden, kregen wij van Ed McGhee, de vader van een van onze crewleden destijds. In de loop van de tijd is er wel wat in veranderd, maar de kenmerkende smaak vindt daar wel zijn oorsprong!” vertelt Lisette.

“Zoveel goede en ervaren deelnemers deden er mee, ik was behoorlijk onder de indruk.”

Eigenlijk is het echt de eerste keer dat Lisette mee doet met zo’n kookwedstrijd, het leek haar een leuke ervaring eens mee te doen, maar had niet verwacht echt met een prijs naar huis te gaan. “Zoveel goede en ervaren deelnemers deden er mee, ik was behoorlijk onder de indruk. Ook het bereiden ter plekke voor een jury in zo’n korte tijd, 8 minuten, is echt pittig. Natuurlijk ben ik meer dan trots dat ons broodje zo gewaardeerd werd!” zegt Lisette.

The Blueberry bestaat sinds bijna vier jaar op de Hof in Amersfoort en sinds bijna twee jaar is er ook een locatie in winkelcentrum Emiclaer, in Amersfoort Noord. Het op Amerika geïnspireerde ontbijt en lunchconcept won afgelopen jaar ook al de prijs voor Beste Koffiezaak van Amersfoort, dat er nu ook landelijk zo’n grote prijs is gewonnen is wel een goed begin van het nieuwe jaar. “We gaan het broodje waarop het geserveerd wordt de komende periode nog verder ontwikkelen in samenwerking met Proof Bakery in Vathorst. Het is wel duidelijk geworden dat de Sloppy Joe echt een bijzonder broodje is, wat we met (nog) meer trots gaan presenteren in de toekomst!”.