fbpx

Top 6 Leukste winkels in Amersfoort-Centrum

TOP 6 LEUKSTE WINKELS IN AMERSFOORT CENTRUM

Lekker een dagje shoppen in Amersfoort? Dat is altijd een goed idee! We hebben namelijk in Amersfoort super veel ontzettend leuke winkels, die je vaak ook niet tegenkomt in andere steden. Hieronder vind je zes winkels die je zeker niet mag missen tijdens je bezoek in Amersfoort-Centrum en die allemaal in een straal van ongeveer 100 meter rondom The Blueberry te vinden zijn! Zo combineer je je dagje Amersfoort perfect met een lunch bij The Blueberry en leer je gelijk de leukste winkels kennen. Heb jij nog leuke toevoegingen? Zet ze gerust eronder!

DE SPELLENPOORT

Deze spelletjeswinkel vind je aan de Scherbierstraat in Amersfoort, een zijstraat van de winkelstraat de Langestraat. Ze zitten er al vanaf de stad van het Drakennest, wat vroeger bedoeld was als kinderwinkelcentrum van de binnenstad. Helaas is dat niet zo’n succes geworden, maar deze winkel is gelukkig blijven zitten! Je haalt er bijzondere spellen en ze geven goed advies. Of je een spel zoekt om alleen te spelen, met z’n tweeen of met een groep, ze hebben altijd iets wat je leuk vindt. Ook altijd leuk voor kadootjes!

Waar vind ik deze winkel: Scherbierstraat 4, 3811 EA Amersfoort

SWEETS SISTERS

Deze supersweet shop in de Krommestraat brengt je de nodige verleiding! Want wees nou eerlijk, wie is er nou niet gek op chocolade (wij in elk geval wel!)?! In deze winkel, gerund door 2 stoere zussen, vind je alles op het gebied van chocolade, fudge en snoepjes. Kleine kadootjes, die je “per ongeluk” vergeet weg te geven 😉 In de zomer verkopen ze aan het raam in de Krommestraat ook heerlijke vers geschepte ijsjes!

Waar vind ik deze winkel: Krommestraat 3, 3811 CA Amersfoort

TARA-BOEDDHA

In deze spirituele winkel in de Krommestraat vind je allerlei bijzondere producten. Je waant je in hogere sferen met de geur van wierrook (die ze natuurlijk ook verkopen), snuffelt tussen de kleden en de boeddha’s, op zoek naar dat ene dingetje wat je echt niet mag vergeten om mee te nemen. Ook hebben ze hier mooie stenen, die natuurlijk allemaal wat goeds voor je doen. Leuk weetje: Dit zaakje zat eerst wat verderop in de Krommestraat, maar is een paar jaar geleden verhuisd naar een groter pand. Daarbij zijn ze wel dit leukste winkelstraatje trouw gebleven gelukkig!

Waar vind je deze winkel: Krommestraat 29, 3811 CA Amersfoort

REURING

Deze kleding en lifestylewinkel vind je in de Langestraat, dit is de grootste winkelstraat (en ja, ook de langste ;)) van Amersfoort. Hij doorkruist eigenlijk het hele winkelcentrum.

Reuring zit in een lekker ruim pand, en je vind hier je nieuwe hippe outfit, leuke kleine kadootjes maar ook urban sieraden en dingen voor in huis. Hoog tijd om een bezoekje te brengen aan deze mooie winkel dus!

Waar vind ik deze winkel: Langestraat 109, 3811AD Amersfoort

THE LITTLE SHOP OF COLOURS

Als je dan toch al in de Krommestraat bent, kan je net zo goed nog even doorlopen naar deze winkel. Ze noemen zichzelf wel “het liefste boetiekje van Amersfoort”, daar zijn wij het absoluut mee eens! In deze schattige winkel vol met kleur vind je de leukste en kleurrijkste items voor in je garderobe. Zo hebben ze bijzondere schoenen, fleurige jurkjes en overhemden met grappige printjes. Ook kan je hier terecht voor de kleurigste cadeautjes, zoals unicorn zout & peper-setjes, grappige sokken en kleine portomoneetjes.

Waar vind ik deze winkel: Krommestraat 12, 3811CC Amersfoort

HADAYA

Deze winkel vind je sinds 2001 in dit leuke straatje in de binnenstad van Amersfoort. Ze verkopen er onder andere zelfgemaakte koperen lampen, die ze laten produceren in Egypte. Ze zijn echt gespecialiseerd in unieke verlichting. Wij hebben in The Blueberry van hun ook een paar lampen hangen boven de bar, en krijgen vaak de vraag waar ze vandaan komen. Op nog geen 50 meter afstand kan je dit soort lampen dus vinden  Naast lampen kan je hier ook kleine hebbedingetjes en bijv leuke kerstballen (die het hele jaar leuk zijn!) kopen en vind je dingen voor in huis. Het is een mini-winkeltje, maar je mag hem zeker niet missen tijdens je shoptocht door Amersfoort.

Waar vind ik deze winkel: Achter het Oude Stadhuis 4, Amersfoort