fbpx

Naar Londen voor Masterclass Georgia’s Cakes

LISETTE NAAR LONDEN VOOR MASTERCLASS GEORGIA’S CAKES

Onlangs ging ik enkele dagen naar Woking, vlakbij Londen voor een Masterclass van Georgia’s Cakes (volg haar @georgiascakes op instagram!) van twee dagen bij Victoria’s Kitchen, een super schattig boutiek bakstudio in een oude fabriek.

Reis naar Londen

Het reisje zelf naar Londen is al best spannend. En eerlijk is eerlijk, ik heb nog nooit eerder in mijn eentje buiten Nederland gereisd! Toch voelt het wel goed om zelf zo’n tripje te ondernemen, en met het ontmoeten van Georgia en Vic in het vooruitzicht heb ik natuurlijk een goede motivatie! Met een kleine vertraging vlieg ik naar Londen Luton en vanaf daar vertrek ik met de bus naar het treinstation. Om vervolgens met de trein naar Londen Bridge af te reizen. Daar toch even uitgestapt om te lunchen en te genieten van het mooie uitzicht over het water van de Thames en de Londen Bridge, dan weet je dat je echt in Londen bent! Heerlijk de dynamiek van deze prachtige stad. Overal gebeurt wat. Zo staan de bloementjes aan de gevels van de pubs in bloei. En lijkt iedereen druk op weg naar z’n bestemming.

Eerste dag

Na Londen vertrek ik richting Woking. Ik check in bij een super saaie hotelletje vlakbij het station van Woking en daarna ga ik het verkennen. Alles is goed te belopen en de stad heeft meer dan ik had verwacht. Leuke pubs, hippe zaakjes en gezellige restaurants. De eerste avond ga ik voor sushi. De avonden erna ga ik in de plaatselijke pub voor pubfood en geniet ik ondertussen van homemade lemonade en mijn boek. Verbazingwekkend altijd hoe heerlijk je kan ontspannen, juist door de dynamiek en geluiden om je heen. Ik geniet er bij ons ook altijd van als ik gasten ditzelfde zie doen in The Blueberry. Nu kon ikĀ  dezelfde ervaring zelf opdoen! Voor het eerst in jaren las ik binnen een paar dagen een heel boek uit. Heerlijk!

Masterclass van Georgia

Georgia is sowieso een inspirerend en leuk mens, met veel passie voor het bak- en kookvak dat iedereen daar eigenlijk wel direct enthousiast van zou worden! Ze heeft een patisserie opleiding gevolgd bij Le Gordon Bleu, het instituut op het gebied van bakken en koken. En geeft daar nu haar eigen draai aan door middel van shortcuts. Oftewel mooie lekkernijen die makkelijk te maken zijn maar wel echt zorgen voor een WOW-effect! Ik volg haar al geruime tijd, en wordt super vrolijk van wat zij maakt. Dus toen ik zag dat ze een rainbow masterclass ging geven met allerlei kleurrijke baksels, heb ik me natuurlijk direct ingeschreven! De groep van deelnemers bestond uit 7 enthousiaste dames, voornamelijk uit de omgeving. De workshop bestond uit het maken van onder andere unicorn cupcakes, kleurrijke macarons, beschilderde waterverf cookies, merengue lollies, mini bakewell tarts, salted caramel popcorn en als klap op de vuurpijl een rainbowcake!

Inspiratietour door Londen als afsluiting

Op de zaterdag vlieg ik terug naar huis, en heb ik eigenlijk nog de hele dag om me te vermaken in Londen. De avond ervoor heb ik goed gecheckt welke zaakjes ik wil bezoeken en heb ik een route uitgestippeld door Londen.

Ik begin bij Pophams Bakery op advies van Georgia. Hier verkopen ze heerlijke baksels, voornamelijk gemaakt van huisgemaakt bladerdeeg. Ik had bedacht hier te gaan ontbijten, maar het was mega druk en ik heb nog even overwogen toch verder te gaan naar iets anders, maar aangezien ik er al een behoorlijke trip op had zitten ga ik toch maar in de rij staan. Ik ga voor een gevuld broodje met chocolade en hazelnoten en een lekker sapje. Buiten schuif ik aan bij een picknicktafel vol andere mensen.

Daarna ga ik richting Choccywoccydoodah. Ik vervolg mijn reis richting covent garden. Dit gebied is sowieso een van mijn favoriete wijken in de stad, vol met leuke winkels en super knus en gezellig. Gelukkig maar ook dat het een leuk gebied is, want de chocoladestore blijkt helaas inmiddels gesloten. šŸ™ Wel loop ik nog bij Skinnydip naar binnen, waar je de leukste kleurrijke zonnebrillen, portemonnees en meer kan vinden. In de kelder laat je gelijk een kleurrijke manicure doen!

Daarna vertrek ik naar Peggy Porschen. Een super Instagramwaardige hotspot. Bij dit schattige zaakje maken ze van alles zelf en het ziet er allemaal super tuttig en zoet uit. Bij het instagrammable geveltje poseren veel gasten voor de bloemengevel. Door de grote rij die hier staat heb ik wat lekkers to go meegenomen (een soort rocky road/arretjescake combi). Dat kan hier, net zoals bij The Blueberry gewoon!

Daarna ga ik naar Dominique Ansel Bakery. De bakkerij komt van origine uit New York. Ik hou echt zo van deze bakery, alles is prachtig gemaakt, het is er super chique en strak ingericht en de lekkernijen zijn heerlijk. Het enige wat tegenvalt is de prijs. Alles is duur en het voelt alsof het exclusief gemaakt is voor de rijke Londenaar. Ik kan het niet laten en besluit toch een cronut te nemen. Ze zijn tenslotte de uitvinders van deze croissant/donut combinatie. Die bestaat uit en een soort bosbessen merengue met citroenvulling. Heerlijk!

Al met al een heerlijke afsluiting van mijn tripje, en bomvol inspiratie weer op naar huis!

De trip naar huis

Ik heb eigenlijk van te voren bedacht dat ik al het lekkers daar achterlaat, maar toen ik het eenmaal gemaakt had kon ik er geen afstand meer van doen! Ik heb er de hele trip super voorzichtig mee gedaan en uiteindelijk heeft het de reis (Uber, lopen, trein, lopen, opslagruimte op het station, metro, bus, vliegtuig, autorit naar huis) redelijk overleefd en hebben we de zondag na terugkomst het taartje meegenomen naar de verjaardag van Levina (een vriendin), en er met het hele gezelschap van genoten! Hij was heerlijk!

Victoria’s Kitchen

In deze schattige boutique kitchen organiseert Victoria allerlei fantistische decoreerworkshops op het gebied van taart, koekjes, donuts en meer. Ook organiseert ze gastcollega’s, zoals in dit geval van Georgia. Echt een aanrader om hier eens naartoe te gaan, als je echt van bakken houdt, want deze dame is een echte topper in haar vakgebied!

Ook de workshop volgen die ik heb gedaan? In oktober en november dit jaar wordt de workshop vanwege succes herhaald! Klik hier meer informatie!