logo
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore.
FOLLOW US
Top
 
 / Recepten  / RECEPT: Vegan Banana Pancakes
8 jan

RECEPT: Vegan Banana Pancakes

Onze menukaart wisselt regelmatig, maar sommige klassiekers zijn inmiddels niet meer weg te denken van onze kaart. Zoals onze heerlijke American Pancakes, French Toast en Scrambled Egg’s. Dat zijn ontbijt-klassiekers geworden afgelopen 1,5 jaar. Omdat we wel willen blijven innoveren, wisselen en verbeteren andere dingen wel regelmatig. Zo hadden we op onze vorige menukaart wel al de Vegan Banana Pancakes staan, maar hebben we inmiddels het recept voor onze nieuwe menukaart aangepast, zodat deze ook glutenvrij is. Echt een uitkomst voor mensen die een glutenvrij dieet volgen. Dit recept hieronder is van de Banana Pancakes die op onze vorige kaart stonden. Heerlijk, vegan en zonder geraffineerde suikers. Dit recept is niet glutenvrij. Omdat we de ambitie hebben in de toekomst ooit nog eens een kookboek uit te brengen, beginnen we alvast met het delen van wat recepten πŸ˜‰

Nodig:

Voor 2 porties van 3 pancakes:

  • 2 goed rijpe bananen
  • 100 gr havermout
  • 2 tl bakpoeder
  • 100 gr havermelk (kan ook met soja)Β 
  • snufje zout
  • 20 gr maple syrup
  • 50 gr bloem
  • snufje kaneel naar smaak
  • Nootjes, maple syrup, vers fruit en evt kokos voor erbij/erop!

Kort mixen tot mooi mengsel in de keukenmachine (bijvoorbeeld magimix). Je kan dus alles in 1x bij elkaar erin doen.
Heel simpel en snel beslag.Β 

Het bakken doe je als volgt: Bak de pancakes in een koekenpan met goede anti-aanbaklaag met daarin een scheutje (zonnebloem)olie. Als de olie goed door de pan rolt is de olie warm genoeg en kan je het beslag in de pan doen. Wij gebruiken hiervoor een handige ijsschep, maar je kan natuurlijk ook een gewone lepel gebruiken. Per pancake heb je dan ongeveer 2 eetlepels beslag nodig. Zorg dat de afstand tussen de pancakes groot genoeg is!

Als er bubbels komen aan de bovenkant, dan is het hoogstwaarschijnlijk tijd om de pancake om te draaien. Doe dit voorzichtig, met een beetje een schuivende beweging! Draai ze na een paar minuten nog 1x om, bak nog enkele minuten tot beide kanten mooi bruin zijn en serveer ze dan op een bord, met heerlijk vers fruit erbij, pecannoten (of net wat jij lekker vindt!) en maple syrup. Je kan het evt ook nog garneren met wat geraspte kokos om het helemaal af te maken. We zijn heel benieuwd naar je resultaten πŸ™‚ Eet smakelijk!

 

 

Lisette de Jong

Lisette volgde afgelopen jaren diverse bakkers- en patisserieopleidingen en is trotse eigenaresse van The Blueberry in Amersfoort Centrum en in Amersfoort Noord. Bij The Blueberry is dan ook alles met liefde huisgemaakt. Lisette is gek op bakken, reizen, haar man Marcel en haar twee katten Lemon en Mango.